În familia Dragne, arta joacă un rol important. Ecaterina și Alexandra, mamă și fiică, și-au expus joi o parte dintre lucrări la Muzeul Județean „Teohari Antonescu”.
Intitulată „Imaginație și culoare de la mic la mare” expoziția a surprins nu prin subiectele abordate ci prin tehnicile de lucru.
Pentru prima dată, giurgiuvenii au ocazia să admire la muzeul județean lucrări de artă realizate prin tehnica „împâslirii lânii”. O tehnică specifică spațiului ex-sovietic, dar cu rădăcini și în zona Maramureșului.
Născută în Republica Moldova, Ecaterina Dragne a urmat școala de pictură în Orhei, apoi Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” și Facultatea de Arte Plastice din cadrul Acadmiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, ambele din Chișinău.
Cu expoziții personale atât în Republica Moldova și România, dar și în alte țări, Ecaterina Dragne, stabilită de mai mulți ani în Giurgiu, a fost recompensată cu numeroase premii.
Tehnica „împâslirii” nu a fost singura prezentă în lucrările expuse miercuri în muzeul județean „Teohari Antonescu”.
Alături de Ecaterina Dragne a expus lucrări și fiica sa Alexandra. În vârstă de 12 ani, giurgiuveanca pictează de la vârsta de 4 ani și jumătate fiind eleva profesoarei Petra Șerbănescu-Tănase la cercul de pictură din cadrul Centrului Cultural „Ion Vinea”.
La evenimentul de joi a fost prezent și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.
Expoziția „Imaginație și culoare de la mic la mare” va putea fi admirată la muzeul județean până în 10 mai.
Și Ateneul „Nicolae Bălănescu” a pregătit o surpriză iubitorilor de artă. Vineri, în jurul prânzului,
O expoziție se pregătește să găzduiască și Ateneul „Nicolae Bălănescu”. Vineri vor fi expuse o serie de lucrări de artă plastică și artă decorativă. Intitulată „Imaginație și culoare” aceasta este una dintre activitățile cuprinse în cadrul „Primăverii culturale giurgiuvene”.