Se prelungește starea de alertă

Pentru 30 de zile , incepând din 14 noiembrie2020 Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României.

Secretarul de stat Raed Arafat a dat mai multe detalii cu privire la proiectul de Hotărâre de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

… prin proiect se propune prelungirea stări de alertă cu 30 de zile începând cu 14 noiembrie 2020. Măsurile de prevenire şi control al infecţiilor cu coronavirus SARS-CoV-2, condiţiile concrete de aplicare şi destinatarii acestor măsuri, precum şi instituţiile şi autorităţile publice care le pun în aplicare sau urmăresc respectarea aplicării măsurilor pe durata prelungirii sunt pe fond similare cu cele în vigoare”,

Arafat a mai menționat după ședința de guvern că pentru măsurile ce rămn in vigoare, la vremea elaborării lor, au avut loc consultări cu un grup de epidemiologi.

Seful Departamentului pentru Situații de Urgență a făcut referiri și la alegerile din decembrie, perioada de prelungire a stării de alertă cuprinzând și ziua parlamentarelor.

Totodată pentru alegerile parlamentare vor fi organizate secţii de vot în afara României, în alte ţări, motiv pentru care s-a creat baza pentru emiterea unui ordin pentru stabilirea condiţiilor de protecţie sanitară, un ordin care urmează să fie emis de ministrul afacerilor externe, împreună cu ministrul sănătăţii”, a afirmat Arafat.

Cu acewlași prilej s-au stabilit regulile de organizare a sărbătoririi Zilei Naţionale a României în 1 decembrie, acestea fiind in principal referitoare la reducerea numărului de persoane care vor lua parte la eveniment, atăt in capitală căt și in orașele țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *