Proiectil exploziv, găsit în urma unor lucrări de excavare

Un echipaj de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu a intervenit, în această dimineață, pentru ridicarea unui proiectil exploziv, în localitatea Bâcu. Elementul de muniție a fost scos la suprafață în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care l-au observat și-au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor și au sunat la 112.
La fața locului, pirotehnicienii au constatat că era vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 152 mm și au continuat detectarea zonei pe care se efectuau lucrările, fără să mai fie găsite și alte obiecte asemănătoare.
Proiectilul a fost ridicat și va fi distrus în poligonul de specialitate.

Informare preventivă
ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată. Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:
– să nu le mişte de pe locurile pe care se află;
– să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase);
– să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;
– să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
– să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;
– să nu se joace cu muniţii neexplodate;
– să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *