Studiu: Cât timp ar putea fi contagios un pacient infectat cu noul coronavirus

Un aspect foarte dezbătut la nivel global între experții din domeniul sănătății este contagiozitatea persoanelor infectate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

Potrivit unui studiu publictat recent în în revista de specialitate The Lancet, persoanele infectate noul coronavirus ar fi mai contagioase în primele nouă zile după apariția simptomelor, transmite Global News.

Realizatorii cercetării a analizat cazurile unor pacienți spitalizați ce au contractat virusul și au ajuns la concluzia că aceștia nu mai erau contagioși la nouă zile după ce au dezvoltat simptome.

„Descoperirile noastre sunt în concordanță cu studiile de urmărire a contactelor care sugerează că majoritatea evenimentelor de transmitere virală apar foarte devreme și mai ales în primele cinci zile de la debutul simptomelor, indicând importanța autoizolării imediat după începerea simptomelor”, a declarat Muge Cevik, de la Universitatea din St Andrews.

“La pacientii cu simptome non-severe, perioada de infecțiozitate ar putea fi de până la 10 zile de la debutul simptomelor”, a adăugat aceasta.

Majoritatea țărilor, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), recomandă 10 zile de autoizolare pentru pacienții cu COVID-19. Timpul dintre infecție și apariția simptomelor poate varia de la una la 14 zile.

O bună parte a persoanelor infectate prezintă simptome în decurs de cinci până la șase zile de la contractarea virusului, mai precizează GlobalNews.

 

Sursa: Global News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *