Acţiunile desfăşurate de poliţişti pentru verificare măsurilor impuse în contextul pandemiei COVID-19

În data de 30 ianuarie, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii giurgiuveni împreună cu efective din cadrul I.J.J. Giurgiu, I.J.S.U. Giurgiu, polițiști locali și comisari din cadrul I.T.M. Giurgiu, au desfășurat pe raza municipiului Giurgiu, orașelor Mihăilești și Bolintin Vale, precum și în zona rurală, acțiuni de verificare, cu efective mărite, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activitățile de verificare participând 177 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate 61 de societăți comerciale și 82 de obiective/locații de interes cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă, 76 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate totodată 943 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 90 sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă, cele mai multe dintre acestea vizând nerespectarea obligației de a purta masca de protecție.

Pe parcursul activităților de control polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor necesitatea dar și obligativitatea respectării măsurilor de protecție, respectiv purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Polițiștii reamintesc faptul că, deși acționează preventiv, față de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.

Astfel de acțiuni având ca scop protejarea sănătății cetățenilor vor fi desfășurare zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în cadrul efortului comun al autorităților pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *