Detalii despre proiectele de modernizare a străzilor din municipiul Giurgiu

”Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate Urbană Central”
Cetățenii din Giurgiu reclamă din ce în ce mai des starea deplorabilă a mai multor străzi din municipiu. Vestea bună este că, anul acesta, foarte multe străzi vor intra într-un amplu proces de modernizare, grație unor proiecte europene care au fost câștigate și implementate de Primăria municipiului Giurgiu.
Începând de astăzi, Primăria Giurgiu va face periodic, prezentări ale proiectelor ce presupun lucrări de investiții și de modernizare a străzilor din municipiu.
Unul dintre proiectele pe care îl vom prezenta astăzi, denumit ”Modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană Central al municipiului Giurgiu” se află în etapa de evaluare tehnică în SICAP pentru atribuirea contractului de lucrări.
În cadrul proiectului vor fi reabilitate și modernizate străzile:
1 decembrie 1918 tronson 1
1 decembrie 1918 tronson 2
Bd-ul 1907, Bd-ul CFR
Str. Constantin Dobrogeanu Gherea
Strada Gării (porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu de la Căprioara și sensul giratoriu de la Teatru de Vară)
Bd-ul I.C. Bratianu- tronson 1
Bd-ul I.C. Bratianu – tronson 2
Strada Libertății
Strada Mircea cel Bătrân
Strada Petre Ghelmez
Piața Gării
Șoseaua Prieteniei
Strada Tineretului
Strada Tudor Vianu.
De asemenea, proiectul include și amenajarea pistelor pentru biciclete, a traseelor pietonale și a spațiilor verzi. Stațiile de transport public vor fi reamenajate și modernizate și va fi implementat un sistem de manangement al traficului.
Datorită acestui proiect au fost achiziționate șase dintre cele 13 autobuze nepoluante ce urmează să fie livrate către Primăria Giurgiu în primăvara acestui an.
Contractul de finanțare are o valoare totală de aproximativ 51 milioane lei, iar termenul de finalizare a implementării este luna mai a anului 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *