Misiunile pompierilor giurgiuveni în week-end

Ziua de duminică a adus două misiuni importante pentru pompierii giurgiuveni. aceștia au intervenit la un accident rutier la ieșire din comuna Băneasa dar și la un incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Comasca.

Accident rutier, pe DN 41, la ieșire din localitatea Băneasa. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de descarcerare, o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ.

Au fost implicate o dubiță și un autoturism, în care se aflau doar conductorii auto. Ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale, au fost preluați de echipajele SAJ, care le-au acordat primul ajutor calificat și i-au transportat la spital.
Misiunea pompierilor continuă cu asigurarea măsurilor PSI și îndepărtarea elementelor de caroserie de pe carosabil, astfel încât circulația să se poată desfășura în condiții de siguranță.

Pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu degajări mari de fum și ardea mocnit într-o cameră. Cei care au sunat la 112 au fost vecinii, care au încercat să stingă incendiul până la sosirea echipajelor, având informația că proprietarul, un bărbat în vârstă de 72 de ani, a fost surprins în interior. Pompierii au început căutările concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului. Din nefericire, acesta a fost găsit decedat.
În incendiu a ars acoperișul, dormitorul locuinței și bunurile din interiorul acestuia.
Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de jarul sau scânteile căzute din sobă pe materiale combustibile.

Informare preventivă
Recomandăm cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe să respecte următoarele măsuri de prevenire a incendiilor:
– asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană autorizată;
– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
– folosiţi soba doar cu uşa închisă;
– aşezaţi o tavă metalică în faţa sobei, în dreptul uşii;
– nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
– nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *