Se întâmplă în România: ministrul Energiei a primit o factură de 900 de lei de la distribuitor. ”În apartament nu a stat nimeni”

Facturile exorbitante pare că sunt emise și la case mai mari, nu la consumatorii obișnuiți. Astfel, ministrul Energiei a primit o factură de 900 de lei, o sumă uriașă, având în vedere faptul că acesta a declarat că la acea adresă, nu locuiește nimeni.

Ministrul Energiei a primit o factură uriașă

Foarte mulți cetățeni se plâng de facturile uriașe care le ajung lunar în cutiile poștale sau prin intermediul e-mailului. De această dată, o astfel de factură a fost emisă ministrului Energie, Virgil Popescu. Total nemulțumit de suma apărută pe factură, Virgil Popescu a luat în nvizor distribuitorii de energie electrică.

Nemulțumirea ministrului constă în faptul că practica acestor distribuitori este de a calcula consumul estimat. Din păcate, trebuie să se întâmple lucruri la acest nivel, pentru a depisa neregulile din mai multe domenii. Virgil Popescu susține că prin modul de estimare al furnizorilor, se estimează consumuri mai mari decât se efectuează. Acest lucru duce la facturi mult prea mari pentru clienți.

„M-am trezit cu o factură pentru luna ianuarie, care probabil, dacă nu era aşa de mare, o plăteam şi nici nu sesizam. 9 milioane şi ceva de lei (lei vechi – n.r.)! Şi când m-am uitat pe factură, aveam un consum estimat de 1.500 de kW, în condiţiile în care în apartament acolo nu mai stă nimeni, băiatul lucrează în telemuncă şi nu stă în Bucureşti, lucrează de acasă, din Severin”, a povestit ministrul energiei într-un inteviu pentru ziare.com.

Ministrul Energiei a afirmat că a primit reclamații în numele tututor furnizorilor
Ministrul Energiei a afirmat că a primit reclamații în numele tututor furnizorilor

 Furnizorii lucrează împreună cu distribuitorii

Scandalizat de această practică, Virgil Popescu, a hotărât să ia măsuri pentru a echilibra situația. Ministrul Energiei a afirmat că a primit reclamații în numele tututor furnizorilor, totodată a menționat că a fost nevoit să plătească factura respectivă.

„Practic, furnizorii împreună cu distribuitorii încarcă facturile românilor prin estimări mai mari în această perioadă de iarnă, urmând ca ulterior, după o lună, două, trei, patru, cinci, în funcţie de consumul fiecăruia, să-şi recupereze banii. Practic, se finanţează pe banii românilor fără dobândă, după părerea mea complet în afara oricărui cadru legal”, a adăugat Virgil Popescu.

Cu atât mai mult, Virgil Popescu consideră că aceasta reprezintă o escrocherie pentru că nu i se pare normal ca furnizorii să treacă anumite consumuri estimate, mai ales că sunt raportate la consumurile din anii anteriori.

“Am primit mai multe sesizări de la oameni. Vreau să trag un semnal de alarmă pe care l-am pățit eu, pe care l-am văzut și pe alte facturi. Există anumiți furnizori care au și distribuție, care am văzut ca trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare, practic iau niște bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de bani oamenilor. Îi rog pe cei de la ANRE și pe cei de la ANPC să se verifice aceste lucruri.

Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenți, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru așa ceva. Mi se pare că este o înșelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică” a declarat Virgil Popescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *