Incendiu la o casă din localitatea Braniștea

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă.

Aceștia au constatat că incendiul se manifesta, cu flacără deschisă, într-o anexă în care era amenajată o bucătărie de vară și la o parte din acoperișul casei.
A ars bucătăria de vară și acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. De asemenea, au fost afectate tavanul, pereții și mobilierul din bucătăria principală, precum și holul de la intrare.
Cel mai probabil incendiul a fost provocat de sistemul de gătit nesupravegheat.
În sprijinul pompierilor a intervenit și o cisternă de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

Pentru prevenirea incendiilor, recomandăm cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:
– nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de la încălzit dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate;
– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul;
– nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;
– curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele, prăjitoarele de pâine şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc destul de uşor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *