ISU Giurgiu: În această noapte revin ninsorile

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, astăzi, o atenționare cod galben de ninsori însemnate cantitativ, pentru perioada 10 martie, ora 03:00 – 11 martie, ora 06:00. Conform meteorologilor, temporar vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU Giurgiu recomandă respectarea următoarelor măsuri:

Evitați deplasările pe timp de ninsoare puternică, iar, dacă acest lucru nu este posibil, informați-vă, în prealabil, asupra condițiilor de drum;

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcţionează, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în astfel de condiţii;

Urmăriți la posturile radio/tv buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor.

Pentru că temperaturile sunt încă scăzute, sfătuim cetățenii să verifice  sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

De asemenea, mijloacele de încălzire trebuie folosite doar dacă nu au defecţiuni și fără improvizaţii, instalaţia electrică nu trebuie suprasolicitată, iar  mijloacele de încălzire trebuie amplasate departe de materialele combustibile.

          Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile referitoare la manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *