Poliţia în acţiune

Pe parcursul zilei de ieri, 10 martie, polițiștii giurgiuveni împreună cu efective din cadrul I.J.J. Giurgiu și polițiști locali au desfășurat acțiuni comune de verificare, cu efective mărite, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activitățile de verificare participând, în sistem integrat, 180 de forțe de ordine.

În cadrul acțiunilor a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Astfel, au fost verificate 56 de societăți comerciale și 81 de obiective/locații de interes cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă, 102 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate totodată 849 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

Pe parcursul activităților de control polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor necesitatea dar și obligativitatea respectării măsurilor de protecție, respectiv purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Polițiștii reamintesc faptul că, deși acționează preventiv, față de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.

Obiectivul urmărit în cadrul acțiunilor desfășurate este siguranța cetățenilor, iar acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus ( COVID – 19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pe raza întregului județ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *