Informare trafic automarfare, la graniţa cu Bulgaria

Având în vedere creşterea numărului de automarfare care se prezintă pentru a ieşi din România şi a intra în Bulgaria, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Giurgiu.

De asemenea, în P.T.F. Giurgiu se derulează si activităţi pentru încasarea taxei de pod iar acest aspect îngreunează formalităţile de ieşire din ţară pentru camioane. În acest sens, facem precizarea că, în noaptea de 24.03.2021, în intervalul orar 00.30-03.30, Agenția de control și Încasare Giurgiu nu a putut efectua formalitățile de încasare a taxelor de trecere a podului, motivul fiind acela de întrerupere a energiei electrice.

Ulterior, acest aspect a fost remediat, motiv pentru care, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu a luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Controlul se efectuează în prezent pe 5 artere destinate autovehiculelor de transport marfă, pe sensul de ieşire din Romania, respectiv 5 pe sensul de intrare.

În plus, reamintim că partea bulgară a informat autoritățile române despre faptul că, prin Decizia Consiliului Local Silistra, a fost suspendată temporar circulaţia autovehiculelor cu masa de peste 3,5 t pe reţeaua de străzi a oraşului Silistra, motiv pentru care aceste mijloace de transport s-au îndreptat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră preponderent prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Calafat.

În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontiera prin PTF Giurgiu, pe ambele sensuri de deplasare, pentru 2.444 de  camioane.

Precizăm faptul că pentru turisme şi mijloacele de transport persoane traficul prin punctele de frontieră se desfăşoară în condiții normale.

În continuare recomandăm şoferilor de automarfare utilizarea tuturor punctelor de trecere de la graniţa cu Bulgaria şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. 

     

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

                                       Inspector principal de poliție Roxana Popazu

INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ GIURGIU

GIURGIU, STR. MIRCEA CEL BATRÂN NR. 36

Tel: 0246.213.640; Fax: 0246.211.785

e-mail: presa.ijpfgiurgiu@mai.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *