O țigară nestinsă putea produce o tragedie

Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

– stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Mihăilești

Incendiul a avut loc azi-noapte. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat faptul că o anexă fusese cuprinsă de flăcări și au acționat astfel încât focul să nu se extindă și în restul gospodăriei.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Țigara nestinsă, uitată sau aruncată la întâmplare pe materiale combustibile poate provoca incendii. Reamintim faptul că este interzis fumatul în magazii, şoproane, fânare, depozite de furaje, poduri, fără respectarea regulilor de prevenire a incendiilor.

Pe lângă această intervenție, pompierii au fost solicitați și la stingerea unui incendiu de vegetație și au avut misiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SarS-CoV2 atât în municipiul cât și în județul Giurgiu.

De asemenea echipajele SMURD au acordat asistență medicală în 13 situații

Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *