Atmosferă de poveste la Festivalul Filmului de Dragoste

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste a avut parte, în prima zi, de un public care a depășit așteptările. Aproape două sute de romantici, de toate vârstele, au spus ”prezent”, încă de la debutul celei de-a patra ediții B.LOVED. Aceștia au putut urmări, astfel, primele două filme de colecție, proiectate în Cetatea Neamțului.

Aplauze la scenă deschisă

Prima ecranizare care a rulat în cadrul festivalului, filmul cult „Vacanță la Roma”, s-a bucurat de o prezență masivă în rândul adolescenților, care au aplaudat minute în șir povestea clasică de dragoste dintre Audrey Hepburn și Gregory Peck – legendele cinematografiei care apar în rolurile principale.

Iubitorii de filme de dragoste nu s-au dezlipit de pe scaune nici la al doilea film de Oscar, prezentat în cadrul B.LOVED – pelicula „Sabrina”, cu Harrison Ford și Julia Ormond.

Public în picioare la „Folk Frate!”

Mult după lăsarea întunericului, spectatorii B.LOVED au cântat și au dansat sub porțile medievale ale Cetății Neamțului, împreună cu prietenii din trupa „Folk Frate!” Cei patru tineri artiști, cu o prezență muzicală autohtonă de peste 15 ani, s-au ridicat la nivelul concertelor de până acum și au încălzit inimile folkiștilor veniți din toată țara.

Pe lângă filme și muzică, publicul a fost fascinat de art performances oferite de Mariana Pachis (sand art) și Mihai PIM Pânzaru (demonstrații de caricatură). Intrarea este liberă la B.LOVED 2021.

De la prima ediție din 2017, B.LOVED aduce proiecții de filme de dragoste, dar și recitaluri de muzică folk, concursuri și ateliere legate de cinematografie.  Prin găzduirea festivalului, orașul Târgu Neamț devine cel mai nou membru al unei triade a orașelor gazdă a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, alături de Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele respective.

Programul festivalului

11 septembrie 2021

17.00 – Film artistic – Mamma Mia! O luăm de la capăt (2018), cu Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan
19.00 – Workshop-uri educative și concursuri
19.30 – Concert susținut de Alina Manole Trio
20.15 – Film artistic – Bridget Jones însărcinată (2016), cu Renee Zellweger, Colin Firth

12 septembrie 2021

  • 17.00 – Film artistic – Vacanța (2006), cu Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law
    19.20 – Workshop-uri educative și concursuri
  • 19.40 – Concert susținut de Vanghele Gogu, Emeric Imre, Magda Pușkaș, Rareș Suciu, Andrei Păunescu
  • 20.30 – 22.00 – Film artistic – Șnitele înaripate (2021), cu Mihai Mălaimare, Lavinia Șandru, Valentin Popescu, Ana Maria Pâslaru, Nicodim Ungureanu, Mihai Dinvale.

Performance art: În fiecare zi a festivalului, caricaturistul Mihai Pânzaru PIM va realiza portrete caricaturizate spectatorilor, iar toate concertele vor fi ilustrate live de artistul plastic Mariana Pachis prin tehnică sand art.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *