Giurgiu se află în carantină de noapte și pe timpul săptămânii, nu numai în weekend!

Municipiul Giurgiu și localitățile Adunații Copăceni, Stoenești, Slobozia, Grădinari Mihai Bravu și Malu au intrat în carantină de noapte și pe timpul săptămânii, nu numai în week-end, după ce rata de infectare a depășit 7,5 la mia de locuitori. Alte zece comune se află în carantină de week-end, este vorba de Toporu, Găujani, Crevedia Mare, Călugăreni, Mihăilești, Săbăreni, Valea Dragului, Bulbucata, Singureni, Joița.

Aşadar, în municipiul Giurgiu şi celelalte localităţi enumerate mai sus circulația pe timpul nopții este restricționată în intervalul orar 20:00 – 5:00 în toate zilele săptămânii, cu excepția persoanelor vaccinate, trecute prin boală și celor care au un motiv justificat regăsit pe declarația pe proprie răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Carantina de weekend

Peste pragul de 6, adică atât în localitățile în carantină de noapte în weekend, cât și în cele în carantină de noapte pe tot parcursul săptămânii, intră în vigoare și măsurile aprobate prin noua hotărâre de guvern.

Carantina de noapte se institue în zilele de weekend, circulația persoanelor fiind restricționată după ora 20:00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, cu excepții: vaccinați cu schemă completă la zece zile, persoane trecute prin boală între a 15-a și a 180-a zi – care pot prezenta certificat verde – și declarație pe proprie răspundere (pentru nevaccinați).

Totodată, magazinele/mallurile se închid la 22:00, nunțile, botezurile, petrecerile sau evenimentele private se pot organiza cu o capacitate de 50%, dar nu cu mai mult de 200 de participanți, până la ora 24:00. Cinematografele, sălile de sport, competițiile sportive, piscinele interioare pot funcționa cu o capacitate de 50% până la ora 24. Restaurantele, localurile și terasele pot funcționa la 50% din spațiu între orele 5:00-24:00, inclusiv în interior.

Se pot organiza și mitinguri și demonstrații cu 100 de persoane până la ora 24. Toate acestea pentru persoanele pentru care au trecut zece zile de la vaccinarea cu schema completă sau se află între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectarea cu Coronavirus.

SURSA:GIURGIUVEANUL.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *