Avem cu ce să ne mândrim: Alice Ene, campioana Europei la Drift la doar 14 ani! A fost stabilit un nou record mondial de vârstă

Veste uriașă pentru România! Tânăra Alice Ene, în vârstă de doar 14 ani, a devenit „Regina Driftului”, la Campionatul European „Drift Kings”, desfășurat la Serres, în Grecia. Tânăra a reușit astfel să stabilească un nou record mondial de vârstă în competițiile de Drift.

Alice este fiica campionului național de drift Sorin Ene, unul dintre oamenii care a reușit să facă din drift o disciplină sportivă în țara noastră. Tot el a pus bazele Campionatului Național de Drift, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

În marea finală a „Drift Kings”, Alice Ene a intrat în competiție alături de o altă tânără pilot de perspectivă, Natalia Natalia Iocsak, care a reușit și ea o performanță fantastică: locul 2 în competiția „Drift Queen” (nr. „Regina Driftului”) și locul 3 la clasa Pro 2.

Alice Ene, campioana Europei la Drift la doar 14 ani! A fost stabilit un nou record mondial de vârstă

Reușita românilor de pe traseul din Grecia vine în contextul în care condițiile meteo au fost extraordinar de dificile. La Serres s-au înregistrat ploi torențiale, care au pus în pericol chiar desfășurarea a competiției. În ciuda acestor lucruri, conaționalii noștri au avut evoluții fantastice.

La competiția din Grecia a mai luat parte, la categoria Pro 2, și românul Radu Văduva, care a reușit, spre bucuria tuturor, să obțină primul loc.

Tatăl lui Alice, Sorin Ene, a explicat, cu mare entuziasm, ce înseamnă această reușită pentru motorsportul românesc.

„S-a încheiat Campionatul European de Drift „Drift Kings”, cu finala pe circuitul Serres din Grecia. Peste 10 țări au avut piloți aliniați la start, dintre care delegația României având câțiva piloți reprezentativ. Aici mă refer la Alice Ene, Natalia Iocsak și Radu Văduva.

Toți cei trei, din această finală disputată aprig, au obținut rezultate foarte bune, iar podiumul a fost dominat de steagul României, fluturat pe catargul circuitului Serres, un circuit foarte greu, de mare viteză. Ba, mai mult, condițiile nefavorabile: ploaie torențială, alternând cu uscat, ploaie mocănească… Organizatorii au luat o pauză de câteva zeci de minute bune pentru a evacua apa de pe circuit. Nume mari nu au reușit calificarea din acest motiv.

S-a stabilit un record la nivel european și chiar la nivel mondial. Alice Ene este „Regina Europei”, „Queen of Europe”, la vârsta de 14 ani. Nu s-a mai întâlnit un asemenea record de vârstă.

La clasa Pro2, circuitul fiind același, campion este Radu Văduva din România, pe locul 2 fiind un pilot din Grecia. Pe locul 3 s-a clasat Natalia Iocsak. La „Drift Queen”, Natalia Iocsak este pe locul 2.

Delegația România a început să predomine motorsportul european. Mulțumim tuturor pentru susținere, mulțumim Greciei, mulțumim organizatorilor”, a transmis Sorin Ene pentru ProSport.ro.

Alice a concurat pe o mașină BMW Seria 3 E46, modificată special pentru derapajele controlate. Autovehiculul are un motor de 2.8 litri Turbo și 420 de cai putere.

Sursa foto: Cosmina Ene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *