Certificat verde pentru intrarea în Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu

Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu continuă activitatea cu publicul în condiții de siguranță sanitară și administrativă pentru a proteja sănătatea utilizatorilor și angajaților instituției. Astfel, la intrarea în toate sediile bibliotecii, utilizatorii trebuie să prezinte certificatul verde.

Adulți și copii cu vârsta de peste 12 ani:

 • Pentru a intra în toate sediile Bibliotecii utilizatorii trebuie să prezinte la intrare Certificatul digital european COVID, în format electronic sau imprimat. Nu se iau în considerare adeverințele emise în momentul vaccinării.
 • Accesul în toate sediile Bibliotecii se face cu mască de protecție care trebuie să acopere nasul și gura.
 • La intrare, se aplică măsurarea temperaturii fiecărei persoane care dovedește, conform celor menționate anterior, că are drept de acces în sediile Bibliotecii. Este interzis accesul persoanelor care au temperatura corporală mai mare sau egală cu 37.3 și/ sau celor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată).
 • Se recomandă igienizarea periodică a mâinilor utilizând recipientele cu dezinfectant puse la dispoziția publicului și angajaților în toate sediile Bibliotecii și păstrarea distanței fizice de minim 2 metri.

 

Copii cu vârsta sub 12 ani:

 • Accesul în toate sediile Bibliotecii se face cu mască de protecție. Aceasta trebuie să acopere nasul și gura.
 • Copiii cu vârsta sub 12 ani trebuie să fie însoțiți de un părinte/ tutore care deține și prezintă la intrare Certificatul digital european COVID, în format electronic sau imprimat. Nu se iau în considerare adeverințele emise în momentul vaccinării.
 • La intrare, se aplică măsurarea temperaturii fiecărei persoane care dovedește, conform celor menționate anterior, că are drept de acces în sediile Bibliotecii și filialele acesteia. Este interzis accesul persoanelor care au temperatura corporală mai mare sau egală cu 37.3 și/ sau celor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată).
 • Se recomandă igienizarea periodică a mâinilor utilizând recipientele cu dezinfectant puse la dispoziția publicului și angajaților în toate secţiile Bibliotecii și filiala și păstrarea distanței fizice de minim 2 metri.
 • Accesul în interiorul Bibliotecii Județene I.A. Bassarabescu Giurgiu se face conform celor menționate anterior, în limita a 30% din spațiul acestora, așa cum prevede legislația în vigoare.
 • Utilizatorii care nu au Certificatul digital european COVID, în format electronic sau imprimat restituie sau împrumută documente, solicitând sprijinul bibliotecarilor, la intrarea în secţiile Bibliotecii, respectând măsurile de siguranță specifice: purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanței fizice de minim 2 metri. Împrumutul de publicații se poate face şi pe bază de solicitare telefonică sau online.
 • În vederea pregătirii și rezervării de documente, utilizatorul înregistrat al bibliotecii poate solicita documentul/ele cu o zi înainte, prin: e-mail bibliotecagr@yahoo.com sau tel. 0246212346.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *