Primele meciuri din faza județeană a Cupei vor avea loc în primăvară

Faza județeană a Cupei României va debuta în primăvara anului viitor. Decizia a fost luată de conducerea AJF Giurgiu deoarece calendarul este deja unul încărcat.

„Avem 10 echipe înscrise și nu avea rost acum să complicăm foarte mult situația, să fie jocuri foarte multe. Știți că sunt și juniorii; se joacă începând de vineri până luni” a declarat pentru TV Giurgiu președintele Florentin Barbu.

Cele 10 formații care vor participa în acest sezon al Cupei sunt următoarele: Victoria Adunații Copăceni, SCM Dunărea Giurgiu și Energia Remuș (toate din Liga a IV-a, Seria Sud), FC Bolintin Deal, Viitorul Tântava, Avântul Florești și Zmeii Ogrezeni (Liga a IV-a, Seria Nord), Șoimii Ghizdaru și Inter Valea Dragului (Liga a V-a, Seria Sud), respectiv Petrolul Roata II (Liga a V-a, Seria Nord).

Tragerea la sorți și prima etapă a competiției vor avea loc, cel mai probabil, în luna martie. Evident, dacă și situația epidemiologică va permite acest lucru.

La nivel județean Cupa nu e considerată o competiție atractivă. Motivul principal pentru care nu se înscriu foarte multe cluburi este legat de faptul că partidele au loc miercurea, iar majoritatea jucătorilor sunt la serviciu.

Numărul de formații înscrise în Cupă (faza județeană) în ultimele sezoane

30 de ediții ale Cupei României a organizat până acum AJF Giurgiu; ultima câștigătoare este Maxima Hobaia (3-0 în finala cu Dunărea Oinacu)

Cele mai multe ediții au fost adjudecate de formații din municipiul Giurgiu (6), urmate de Bolintin-Vale, Mihai Bravu și Mihăilești (3), Izvoarele, Malu, Ogrezeni și Oinacu (2), respectiv Bolintin-Deal, Clejani, Florești-Stoenești, Ghimpați, Roata de Jos, Slobozia și Ulmi (1).

Bogdan Vladu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *