Jandarmeria, la ceas aniversar

Jandarmeria Română a împlinit luni 173 de ani, iar pentru a marca acest moment, inspectoratele din țară au organizat o serie de activități de informare și promovare a instituției.
La Giurgiu, pe esplanada Teatrului „Tudor Vianu”, a fost amenajat un punct de informare fiind prezentată tehnica folosită de jandarmi în timpul misiunilor, câteva autovehicule din dotare și doi câini de serviciu.

Față de acțiunile similare ale colegilor de la IPJ și ISU, aceasta a atras mai puțin curioși, lucru explicabil și prin faptul că Școala Altfel și Săptămâna Verde tocmai s-au încheiat.
Totuși, au existat atât grupuri organizate care i-au vizitat pe jandarmii giurgiuveni, dar și copii însoțiți de părinți sau aflați în drum spre școală.

Jandarmeria Română este o instituţie cu statut militar care exercită, în condiţiile legii, atribuţiile ce îi revin cu privire la apărarea ordinii şi liniştii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, a proprietăţii publice şi private, la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor şi a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum şi la protecţia instituţiilor fundamentale ale statului şi combaterea actelor de terorism.