Minivacanță de 1 mai

Nici nu a trecut bine minivacanța de Paște că ne pregătim de o nouă minivacanță de trei zile. Este vorba despre ziua liberă de 1 mai. Pentru că aceasta cade într-o zi de luni toți salariații se vor bucura de un weekend prelungit.
Conform Codului Muncii, ziua de 1 mai este declarată sărbătoare legală, astfel că bugetarii vor primi liber și vor fi plătiți de către stat. De 1 mai majoritatea oamenilor aleg sî își petreacă această zi în aer liber dacă vremea le va permite. Dacă în alți ani pădurile erau neîncăpătoare de români care doreau să petreacă la un grătar la iarbă verde, de câțiva ani acest obicei s-a schimbat. Sunt persoane care aleg să nu rateze deschiderea sezonului estival dar în mare parte alții aleg să sărbătorească în liniște în stațiunile montane. Pentru aceștia agențiile de turism au pregătit oferte tentante atât la mare cât și la munte.
În România, Ziua Muncii a fost sărbătorită pentru prima dată la data de 1 mai 1890, având denumirea de „Ziua Solidarității oamenilor muncii”.
În perioada comunistă, această zi era marcată prin manifestații ale armatei și ale munictorilor români.
Pe parcursul anului, bugetarii vor mai avea o minivacață la începutul lunii iunie, când atunci se vor bucura de 5 zile libere.