Asfalt nou pe DJ503

Mult a fost, puțin a mai rămas. După trei decenii de așteptare locuitorii din partea de sud-vest a județului Giurgiu vor beneficia de un drum modernizat.
Este vorba despre deja celebrul DJ503 care face legătura între municipiul Giurgiu – Ghizdaru – gara Stănești – gara Chiriacu și Toporu. Peste 32 de kilometri.
Modernizarea este posibilă grație unui proiect european depus și câștigat de Consiliul Județean Giurgiu în urmă cu mai mulți ani.
Vineri, președintele Dumitru Beianu a inspectat stadiul lucrărilor și s-a declarat mulțumit de ritmul susținut al acestora.
Președintele Consiliului Județean Giurgiu a vorbit și despre modul în care au afectat creșterile de prețuri din ultima perioadă proiectul inițial.
Conform proiectului, aproximativ 80.000 de locuitori vor beneficia de o infrastructură secundară modernizată ce asigură accesul la coridoarele TEN-T.
Cei mai fericiți sunt edilul și locuitorii comunei Toporu.
O altă porțiune importantă a DJ503 traversează și zone aparținând comunei Izvoarele.
Lucrările avansează, iar de luna viitoare va fi frezată și porțiunea aflată la intrarea în municipiul Giurgiu.
Obiectivul general al proiectului „Modernizarea drumului judeţean DJ 503: Giurgiu – Ghizdaru – Gara Stăneşti – Gara Chiriacu – Toporu – limită judeţ Teleorman” este reprezentat de creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane din județul Giurgiu situate în proximitatea rețelei TEN-T în conformitate cu practicile și politicile Uniunii Europene și în contextul implementării Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării.