Talent și expresivitate

Cunoscută și apreciată atât în țară cât și în străinătate, Maia Morgenstern impresionează prin capacitatea deosebită de a interpreta rolurile dramatice.
Născută la București într-o familie evreiască de matematicieni, Maia Emilia Ninel Morgenstern s-a îndreptat către actorie.
Absolventă a Academiei de Teatru și Film, a fost repartizată inițial la Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț după care a evoluat în spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat, respectiv Teatrului Național „Ion Luca Caragiale”, ambele din Capitală.
Tot în anii 80 debutează și în cinematografie cu un rol în filmul „Secretul lui Bachus”.
De un mare succes s-a bucurat odată cu apariția în pelicula „Balanța” regizat de Lucian Pintilie și prezentat la Festivalul de la Cannes.
Alte roluri reprezentative din perioada anilor 90 au fost cele din filme precum „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Omul zilei”, „Triunghiul morții” sau „Față în față”.
În anul 2004 este aleasă de Mel Gibson pentru rolul Fecioarei Maria în filmul de mare succes „Patimile lui Hristos”. Despre această colaborare, actrița a vorbit în numeroase interviuri.
Maia Morgenstern este cunoscută și pentru aparițiile sale în seriale de televiziune ca „Aniela”, „Iubire și onoare” sau „Fructul oprit”. Marea actriță s-a implicat și în numeroase campanii, una dintre ele fiind „Salvați Roșia Montană”.
Cel mai recent proiect cinematografic al Maiei Morgenstern este filmul „Capra cu trei iezi”, o adaptare horror a celebrei povești scrise de Ion Creangă.
Regizată de Victor Canache, pelicula îl are în distribuție și pe Marius Bodochi.