Deputatul Cristina Elena Dinu: „În lupta împotriva COVID-19, populaţia trebuie să fie partenerul autorităţilor, nu vinovatul de serviciu!”

Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a prezentat, recent, cele mai importante măsuri cuprinse în Planul PSD pentru combaterea pandemiei COVID-19. Parlamentarul social-democrat susţine că populaţia trebuie să aibă acces neîngrădit la testare acolo unde și atunci când este nevoie.
„În plus, populaţia trebuie să fie în parteneriat cu autoritățile, NU să fie considerată ”vinovatul” care trebuie sancționat pentru extinderea epidemiei în România. PRIORITATEA o constituie consilierea și îndrumarea populației și NU aplicarea sancțiunilor și măsurilor coercitive excesive”, precizează deputatul Cristina Elena Dinu.
Astfel, PSD propune inclusiv extinderea testării în comunitate, în funcție de risc.
Beneficii: • identificarea rapidă și izolarea focarelor
• identificarea persoanele pozitive
• prevenirea transmiterii ulterioare
• prevenirea transmiterii intraspitalicești a virusului

Planul PSD privind combaterea pandemiei COVID-19 prevede, totodată, testarea tuturor indivizilor, indiferent de simptome, în locurile cu incidență ridicată. Astfel, sunt identificate cazurile pre-simptomatice și asimptomatice și se întrerup lanțurile de transmitere prin izolarea promptă a persoanelor infectate. Trebuie asigurat accesul facil la testare şi se impune dezvoltarea unei aplicații informatice care să permită oricui să beneficieze de testare.
De asemenea, PSD propune creșterea capacității de testare, în parteneriat cu instituțiile de învățământ medical superior și cu Institutul Cantacuzino, dar şi încurajarea producției de medicamente autohtone și de dispozitive medicale necesare pentru diagnosticarea și tratamentul COVID-19”, afirmă Cristina Elena Dinu.
Deputatul social-democrat giurgiuvean susţine, totodată, măsura privind adaptarea rapidă a sistemului de sănătate la situaţia generată de pandemie, pentru siguraţa cetățenilor în fața virusului SARS CoV-2.
„Planul PSD de combatere a pandemiei COVID-19 prevede accesul echitabil și neîngrădit la servicii medicale, restructurarea urgentă a Direcțiilor de Sănătate Publică, reprofesionalizarea sănătății publice și eliminarea modului de a lua decizii bazate pe interesele politice. De asemenea, susţinem reorganizarea spitalelor generale; amenajarea de circuite dedicate și paturi pentru pacienții COVID-19, inclusiv pentru terapie intensivă, precum şi asigurarea asistenței medicale de rutină pentru pacienții cu boli cronice sau acute”, afirmă deputatul PSD Cristina Elena Dinu, candidat pentru un nou mandat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *