Toma Petcu: Securitatea energetică, componentă esențială în programul de guvernare

PNL susține realizarea de investiții strategice pentru securitatea națională a României, ca element esențial în dezvoltarea României.

Candidatul PNL Giurgiu la Senat,  Toma Petcu, fost ministru al Energiei, prezintă cele mai importante elemente din domeniul securității energetice, cuprinse în programul de guvernare al liberalilor. Astfel, potrivit lui Toma Petcu, ”în programul de guvernare se spune clar faptul că Guvernul PNL va realize investiții strategice în domeniul energiei nucleare în parteneriat cu SUA, Franța, Canada”.

În același timp, domnul Petcu ne declară că Executivul liberal va crea ”capacități energetic noi    cu    gaze   naturale   la Complexurile Oltenia și Hunedoara,  Liberty  Galați,  ELCEN  București,  Drobeta Turnu Severin, capacități hidroenergetice și din surse eoliene în valoare de 26 mld. lei”.

De asemenea, candidatul PNL  a afirmat că partidul său va investi peste 1 miliard de euro , potrivit programului de guvernare, pentru  ”modernizarea rețelelor   de   transport   a   energiei electrice prin închiderea inelului  de  400  kV  al  României și  al  municipiului București ”.

Totodată, Guvernul liberal va investi 9 miliarde de lei, după cum ne-a mai spus candidatul PNL, Toma Petcu, pentru ”modernizarea și extinderea sistemului național de transport al gazelor naturale”.

”Susținem exploatările  de  gaze  naturale din offshore de la Marea Neagră, dar și programe și scheme de ajutor de stat în domeniul energetic. Schema de ajutor pentru creșterea competitivității industriei prin exceptarea  de  la  plata certificatelor verzi  –  75  mil.  euro  pe an”, așa cum se arată în programul de guvernare.

Toma Petcu a precizat că Guvernul PNL va realiza ”schema de ajutor de stat privind sprijinirea întreprinderilor expuse unui risc  de relocare ca urmare a costului emisiilor de gaze cu efect de seră , în valoare de 290 mil. euro”.

În același timp, candidatul PNL Giurgiu a mai spus că Guvernul liberal va investi 200 milioane de euro pentru întocmirea   ”schemei de  ajutor  de  minimis  „ELECTRIC  UP“   privind finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și domeniului  HORECA  pentru instalarea sistemelor  de  panouri fotovoltaice”

Toma Petcu a afirmat că, potrivit programului de guvernare, se vor realiza ”stații   de   reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședință de județ, printr-o investiție de la  buget, în valoare de  92 milioane de lei”, dar și întocmirea programului   ”Casa   Eficientă Energetică” , pentru care se alocă un  buget  de 429 milioane lei pentru creșterea eficienței energetic în clădiri unifamiliale.

Candidatul PNL Giurgiu afirmă că sectorul energetic este o compenentă esențială în programul de guvernare al PNL, care cuprinde investiții masive în securitatea energetică a țării. ” PNL  Dezvoltă România și crează premizele pentru asigurarea, pe termen lung, a suveranității energetice a țării”, a mai spus acesta.

În același timp, Toma Petcu susține că Guvernul PNL își propune modernizarea rețelelor de distribuire de curent și gaze pentru populație, dar și eficientizarea sistemului energetic, astfel încât prețul pentru consumatorii casnici să scadă consistent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *