ANM a emis alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu de vreme rea. Prognoza 4 – 5 ianuarie 2021

Au fost emise alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu, care intră în vigoare astăzi și sunt valabile până marți, 5 ianuarie. 

A fost emis Cod Galben pentru intervalul 4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie, ora 08:00, de ploi abundente, intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscolite la altitudini de peste 1700 m: ”În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității. Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.”

În intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 – 5 ianuarie, ora 08:00, a fost emis și Cod Portocaliu de viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine: Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m. În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *