150.000 de doze de vaccin împotriva Covid-19 au ajuns în România: cum vor fi distribuite

În cursul acestei zile au ajuns în România 150.150 de vaccinuri împotriva Covid-19, un lot care face parte din a treia tranșă. Aceste vaccinuri vor fi distribuite către mai multe centre de vaccinare din toată țara.

”Astăzi, 6 ianuarie, a sosit în România a treia tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

– Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Brașov: 26.325 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Cluj: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Constanța: 20.475 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Iași: 17.550 doze;

– Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.

Din cea de-a doua tranșă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care, numai astăzi, 6 ianuarie, 13.925 doze, către direcțiile de sănătate publică județene și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, după cum urmează: DSPM București, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeș, DSP Botoșani, DSP

Bihor, DSP Caraș-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galați; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiș, DSP Vâlcea.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în cea de-a doua tranșă, cât și în cea de-a treia tranșă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și

Centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Reamintim că, în acest moment, procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea primului ministru.”, arată CNCAV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *