Centrul Infotrafic anunță ninsori în mai multe județe din țară: polițiștii recomandă prudență în trafic

Ninge în mai multe județe din țară, în zona de munte, iar în altele este semnalată ceață, joi dimineața. Polițiștii recomandă prudență în trafic. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române transmite că joi dimineața sunt semnalate ninsori ușoare în zona înaltă, de munte a județelor Argeș, Gorj, Vâlcea, Cluj, Bihor, Maramureș, Alba și Suceava, fără probleme în ceea ce privește circulația auto, informează Mediafax.

De asemenea, se circulă în condiții de ceață pe mai multe artere rutiere din județele Mehedinți, Maramureș, Harghita, Botoșani, Iași și Neamț.

Nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație pe drumurile publice, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să mărească distanța de siguranță între mașini, să folosească pe timpul zilei luminile de întâlnire și să nu efectueze manevre periculoase la volan. De asemenea, polițiștii le recomandă șoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *