Misiunile pompierilor în ultimele ore

Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Ogrezeni

Evenimentul a avut loc ieri, în jurul orei 10:15. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și au acționat rapid pentru a limita pagubele.

În incendiu au ars aproximativ 2 mp de astereală. Cel mai probabil, acesta a pornit de la coșul de fum deteriorat.

Cauzele producerii unor astfel de evenimente sunt legate de necurăţarea periodică a funinginei depuse pe coşurile de fum, neîntreţinerea acestora în urma folosirii îndelungate, precum și de neizolarea faţă de materialele combustibile din structura acoperişurilor şi planşeelor (grinzi, căpriori).

De aceea, recomandăm cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe, să verifice, să curețe și să repare coșurile de fum, să nu folosească alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evite supraîncărcarea acesteia.

acordarea primului ajutor și asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier produs pe DN61, în localitatea Dealu

Evenimentul rutier a avut loc ieri, în jurul orei 18:20, între două autoturisme.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD și două ambulanțe ale SAJ.

Într-un autoturism se aflau cinci persoane, două dintre aceasta având nevoie de îngrijiri medicale. Paramedicii SMURD au preluat o tânără, în vârstă de 17 ani, pe care au transportat-o la Spitalul Universitar din București.

Echipajele SAJ au preluat doi pacienți, o tânără, în vârstă de 23 de ani și  șoferul celui de-al doilea autoturism, în vârstă de 60 de ani,  pe care i-au transportat la același spital.

Pompierii au asigurat măsurile PSI la locul evenimentului.

acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 8 situații

informarea cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *