„Groapa de gunoi” din curtea unui giurgiuvean a fost curățată de autorități

De ani buni o parte dintre cetățenii care locuiesc pe bulevardul Mihai Viteazu trăiesc un adevărat coșmar din cauza unui vecin care a strâns în gospodărie tone de gunoaie. Autoritățile locale au intervenit joi pentru salubrizarea zonei și au explicat de ce s-a întârziat cu această acțiune.

Zeci de polițiști și polițiști locali, jandarmi și angajați ai serviciilor de salubritate din municipiu au intervenit joi dimineață pentru a evacua mai multe tone de gunoi strânse de un cetățean atât în propria gospodărie cât și pe domeniul public.

Bărbatul, indicat de vecini ca având probleme psihice, a depozitat de-a lungul timpului deșeuri care pun în pericol sănătatea cetățenilor.

„O acțiune similară a fost efectuată și acum doi ani. Am strâns atunci 22 de tone de gunoi menajer. Cred că de această dată vor fi mai multe. Nu e normal să se întâmple acest lucru în primul rând pentru vecinii din zonă, pentru cartier. Chiar nu este normal ca gunoiul să se strângă în jurul acestor oameni care n-au nicio vină” a declarat Ortansa Meclea, reprezentantă a Rosal, firma de salubritate care a pus la dispoziție utilajele care au transportat gunoiul.

Oamenii care locuiesc în zonă au trimis mai multe sesizări autorităților pentru a rezolva această problemă, însă având în vedere faptul că este vorba de o proprietate privată, a fost nevoie de o ordonanță președințială pentru a se interveni.

„Primăria municipiului Giurgiu a întreprins toate demersurile pentru a obține această ordonanță președințială. Imediat după emiterea hotărârii s-a apelat la un executor judecătoresc pentru a ne permite accesul pe proprietatea privată respectivă” a declarat pentru TV Giurgiu purtătorul de cuvânt al instituției, Georgiana Saltelechi.

Nu este pentru prima oară când autoritățile sunt nevoite să intervină pentru salubrizarea gospodăriei. Ultima acțiune de acest gen a avut loc în vara anului 2019.

Cei care locuiesc în zonă sunt convinși că este doar o chestiune de timp până când vecinul va umple din nou curtea cu deșeuri.

 

Bogdan Vladu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *