Sărbătoarea Floriilor în siguranță

Ca la fiecare sărbătoare importantă pentru români, autoritățile ce veghează la siguranța oamenilor sunt din nou la datorie. Astfel, toate structurile ministerului Afacerilor Interne vor scoate în stradă mai multe efective pentru a combate cauzele generatoare atât de fapte antisociale cât și cauze generatoare de accidente dar și incendii sau interveniri la situații de urgență.


Pompierii vor fi la datorie, în acest sfârșit de săptămână, când credincioșii catolici sărbătoresc Paștele, iar cei ortodocși Floriile. Misiunea acestora este de a asigura un răspuns eficient și rapid în cazul producerii unor situații de urgență și de a interveni, în caz de nevoie, pentru acordarea primului ajutor medical.
Zilnic, echipajele de pompieri vor fi pregătite să intervină pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente grave ce le pot pune viața în pericol și pentru acordarea asistenței medicale de urgență.
În aceea ce privește poliția aceștia își vor da mâna cu jandarmii și vor desfășura diferite acțiuni pentru combaterea faptelor sociale. În cazul celor de la rutier , polițiștii vor fii prezenți pe toate artere rutiere principale cu toate mijloacele din dotarea IPJ pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente.
Alături de cei menționați se vor afla la datorie într-un număr crescut atât reprezentanții jandarmeriei Giurgiu cât și cei de la Poliția de Frontieră Giurgiu.