Apel la bikeri: prudență și responsabilitate

Aflată în continuă dezvoltare, comunitatea moto din România numără în acest moment zeci de mii de persoane.
Evitarea aglomerațiilor, dorința de a simți adrenalina și chiar majorarea prețului carburanților sunt principalele motive pentru care tot mai mulți români aleg motocicletele și scuterele în detrimentul mașinilor.


Cu aproximativ 4500 de unități înmatriculate anul trecut, acest segment a avut parte de o creștere spectaculoasă, de peste 50 de procente față de 2021, iar lucrurile nu se opresc aici.
Din păcate a crescut și numărul accidentelor grave în care sunt implicați motocicliștii.
Pe lângă clasicele acțiuni de prevenire, autoritățile au început să organizeze și activități în care conducătorii de motociclete și scutere să fie implicați activ.
Un astfel de eveniment a avut loc sâmbătă în municipiul Giurgiu fiind organizat de IPJ prin intermediul Biroului de Pregătire Profesională și al unuia dintre cei mai experimentați instructori și motocicliști giurgiuveni, inspectorul principal Nicolae Pătroi.
Autoritățile își doresc o permanetizare a acestui tip de evenimente având în vedere că de curând și în Giurgiu există un spațiu adecvat în care poate fi organizat un poligon moto.
Este vorba despre una din parcările aflate lângă drumul de legătură dintre DN5 și Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse.
Această primă acțiune a atras așadar aproximativ 50 de motocicliști atât din județ cât și din București și Ilfov, alături de aceștia fiind invitați specialiști în cursuri de prim ajutor.
Cum în general majoritatea motocicliștilor sunt afiliați unor cluburi, nici la această acțiune ele n-au făcut excepție fiind reprezentate de mai mulți membri.
Este și cazul Ride & Ride un club al motocicliștilor giurgiuveni care numără momentan 25 de membri.
După prezentarea cursurilor de prim ajutor, participanții au avut ocazia să își dezvolte abilitățile de conducere a motocicletei.