Tragedii pe drumurile din județ

Weekend-ul ce tocmai a trecut a fost unul plin pentru autoritățile ce intervin în situații de urgență. Așa cum au anunțat încă de vineri un număr mărit de efective ale ministerului afacerilor interne au fost în stradă pentru a intervenii acolo unde situația o impune. Startul evenimentelor tragice a fost dat încă de vineri seara când un bărbat, în vârstă de de 37 de ani, a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs pe A1 București-Pitești. Evenimentul a avut loc pe sensul de mers spre capitală, la km 14, în zona localității Ciorogârla, fiind implicate patru autoturisme și două autoutilitare de transport marfă.


La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov, cu o unitate de terapie intensivă mobilă (UTIM), o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și două ambulanțe SMURD.
Unul dintre șoferi a fost găsit blocat în mașină, fiind ajutat de pompieri să iasă în siguranță. Acesta era conștient și cooperant, fiind preluat de UTIM și transportat la un spital din capitală.
Celelalte șase persoane care au mai fost implicate în evenimentul rutier nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Al doilea eveniment tragic a avut loc sâmbătă la prânz.Un motociclist, în vârstă de 24 de ani, a fost grav rănit în urma unui accident rutier ce s-a produs pe DN 6. Evenimentul a avut loc la intrare în Valea Plopilor, fiind implicate un autoturism și o motocicletă.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere dotată cu modul de descarcerare și două ambulanțe SAJ. În sprijin, a fost solicitat și elicopterul SMURD.
Câteva ore mai târziu O tânără din Germania a trecut prin momente dificile, în această după-amiază. Aflată la volanul unei autorulote, la un moment dat, femeia a simțit miros de gaz și a oprit în parcarea centrelor comeciale de la intrarea în municipiul Giurgiu. Aceasta și-a dat seama că ar putea fi de la una dintre cele două butelii pe care le avea și a sunat la 112.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru asigurarea măsurilor de prevenire a incendiilor.
Cel mai probabil scăpările de gaz proveneau de la racordul de fixare a buteliilor, din interiorul rulotei. Cele două butelii au fost deconectate, iar persoana în cauză și-a putut continua călătoria spre capitală, în siguranță.