Pădurea comunitară Cama prinde contur

Sute de voluntari din Giurgiu și din țară și-au dat întâlnire sâmbătă dimineață, pe malul drept al Canalului Cama, pentru o nouă acțiune de plantare pentru ceea ce va deveni în curând prima pădure comunitară din România.


Organizat de Asociația Mai Mult Verde în colaborare cu Primăria Municipiului Giurgiu și partenerii acestora, evenimentul din ajunul Floriilor și Paștelui Catolic a constat în plantarea a 10.000 de arbori și arbuști din 12 specii printre care castan, alun, salcie, ulm, paltin, plop și stejar.
La fel ca la acțiunile precedente a ieșit în evidență numărul mare de copii și tineri dornici să ofere nu numai o mână de ajutor ci și un exemplu pentru comunitate.
Unii voluntari și-au adus sâmbătă și cei mai buni prieteni pentru a le fi alături în această experiență de neuitat.
În multe dintre cazuri nu numai curiozitatea și posibilitatea petrecerii timpului în natură au stat la baza participării la această acțiune de plantare ci și dorința de a face parte dintr-un proiect de care se vor bucura generații întregi de-acum încolo.
Marea dorință a voluntarilor este să se plimbe peste câțiva ani prin această pădure.
La acțiune a participat și primarul Adrian Anghelescu care a subliniat încă o dată importanța acestui proiect.
Pe lângă plantările de arbori și arbuști, participanții au avut ocazia să se plimbe cu caiacele pe apele canalului Cama grație celor de la Kayak Champions, în timp ce atmosfera a fost întreținută cu muzică și voie bună de DJ Vasile și Cati Vișinescu.
Până în acest moment pentru viitoarea pădure comunitară Cama au fost plantați aproximativ 60.000 de arbori și arbuști, urmând ca în toamnă să fie plantați alți 100.000 de puieți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *