Cele patru „norocoase”

În week-end, singurele partide din fotbalul judeţean (rezervat seniorilor) au fost duelurile din Cupă. Meciurile au contat pentru sferturile de finală, favoritele reuşind să meargă mai departe.
Cele mai mari emoţii în atingerea semifinalelor le-a avut chiar deţinătoarea trofeului, SCM Dunărea Giurgiu.


Deţinătoarea trofeului a fost ţinută în şah de Comana pe stadionul din Port. Gazdele au controlat jocul, dar au ratat multe ocazii fiind pedepsite de Gloria.
Scorul final, 2-2, a fost stabilit încă din prima repriză. Conform regulamentului, după cele 90 de minute regulamentare s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare acolo unde SCM Dunărea a avut executanţi mai buni şi un portar inspirat câştigând cu 4-1.
În celălalt joc din Sud, surpriza Axi Adunaţii-Copăceni a părăsit competiţia cu fruntea sus fiind învinsă greu, scor 3-1 de Giganţii Vărăşti.
Derbyul acestei faze a avut loc între AFC Singureni şi FC Bolintin Malu Spart. La fel ca-n campionat, câştig de cauză a avut trupa manageriată de Cristi Răgălie care s-a impus cu scorul de 2-0.
Ultima calificată în semifinale este Luceafărul Trestieni care a profitat de avantajul terenului propriu impunându-se cu 1-0 în faţa echipei Silver Inter Zorile.
Dintre cele 4 semifinaliste, singura echipă care are în palmares acest trofeu este SCM Dunărea învingătoare în 2020 şi 2022. Alte două formaţii, AFC Singureni şi Luceafărul Trestieni au ajuns de-a lungul istoriei AJF Giurgiu până în finală, în timp ce Giganţii Vărăşti are parte de cel mai lung parcurs de până acum.
Programul semifinalelor arată în felul următor: SCM Dunărea Giurgiu – AFC Singureni şi Luceafărul Trestieni – Giganţii Vărăşti. Datele de disputare vor fi anunţate în perioada următoare de AJF Giurgiu.