Pregătiri pe ultima sută de metri

În maxim 30 de zile întreaga infrastructură de transport Mocănașu va fi in parametri optimi de funcționare. Acesta este anunțul primit astăzi de către Consiliul Județean Giurgiu.


Vestea bună vine de la operatorul infrastructurii de transport Mocanașu , Giurgiu Port SA. Punerea în funcţiune a noului punct de trecere al frontierei a reprezentat tema întâlnirii de astăzi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dumitru Beianu şi a factorilor de decizie în această reuşită.
La întâlnirea ce a avut loc la Consilul Judeţean au participat președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, vicepreședintele Cristian Anculescu, reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai APDF Giurgiu, DSVSA GIURGIU, Serviciului Județean al Politiei Transporturi Giurgiu, ACI Giurgiu, STS Giurgiu.
În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții cu privire la aspectele legale și de funcționare aplicabile activității în punctul de trecere a frontierei Mocănașu.
Consiliul Județean Giurgiu a asigurat, în ultimii doi ani, cadrul necesar pentru clarificarea tuturor aspectelor logistice necesare cu privire la înființarea/repunerea in functiune a unui punct de trecere a frontierei ferry boat Giurgiu-Ruse pentru traficul internațional de mărfuri și călători, situat în mun. Giurgiu (România), Km 489+500, Ostrov Mocănașu. Întalnirea s-a finalizat prin vizitarea punctului de trecere a frontierei de către participanți pentru clarificarea la fața locului a repartizării spațiilor necesare asigurarii fluxurilor de lucru, conform competențelor legale.