Centre de colectare a deșeurilor voluminoase

Până în toamna anului 2024 municipiul Giurgiu va avea două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar.

Este vorba despre deșeurile voluminoase pe care cetățenii le lasă de obicei lângă platformele de gunoi deja existente însă, nu de puține ori, ajung pe câmp sau locuri virane.

Mai multe detalii despre acest proiect cu o valoare de 1,5 milioane de euro finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență au fost oferite de Ianca Meca, director în cadrul Direcției Programe Europene a Primăriei Municipiului Giurgiu.

Primăria municipiului Giurgiu a identificat două terenuri pe care vor fi realizate aceste centre. Unul în zona Pasarelei de pe șoseaua Sloboziei, în zona vechiului CET, iar celălalt pe platforma vechiului Combinat Chimic din apropierea Șoselei Portului.

Centrele vor avea o suprafață de câte 2.500 de metri pătrați și îndeplinesc cerințele impuse de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Procedura de achiziție pentru realizarea documentației a fost deja inițiată, contractul de finanțare având în anexă o asociere cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin care vor fi achiziționate containerele și amenajate platformele pe care vor fi amplasate acestea.

Proiectul are o perioadă de implemetare de 18 luni, trebuind să fie finalizat până în 30 septembrie 2024.