Cu pași mărunți spre elită

Grație parcursului excelent din ultimele sezoane Viitorul Tântava s-a transformat din surpriză în certitudine.


Aflată la al șaptelea sezon în eșalonul de elită al fotbalului giurgiuvean, formația din comuna Grădinari este aproape de o calificare „istorică” la turneul pentru stabilirea campioanei județene.
Un lot omogen, un antrenor dedicat și un patron priceput sunt principalele atuuri ale Viitorului care ocupă în acest moment locul secund în Seria Nord a Ligii a IV-a Giurgiu.
În runda disputată sâmbătă, Viitorul a fost aproape să învingă liderul AFC Singureni. A avut 2-0, dar a fost egalată în minutul 90. Asta după ce, în tur, contra aceluiași adversar, conducea la un moment dat cu 3-0, dar pierdea incredibil.
În următoarele două etape, Viitorul Tântava urmează să întâlnească ultimele două clasate: AS Iepurești și Zmeii Ogrezeni, pentru ca ultimele două meciuri să fie contra unor echipe care luptă la rândul lor pentru accederea în faza finală a competiției: FC Bolintin Malu Spart și Avântul Florești.
Florin Anghel a declarat că echipa sa își va juca șansa dacă va ajunge în faza finală a campionatului și va face tot posibilul să intre în posesia trofeului.
Cea mai mare performanță din istoria clubului din comuna Grădinari este o finală de Cupă, pierdută în fața celor de la SCM Dunărea, scor 3-4, în 2020.
Anul trecut, tot în Cupă, Tântava a fost eliminată de aceeași formație, de această dată la loviturile de departajare, în semifinale.
În campionat, cea mai bună clasare a Viitorului este locul 3, în Seria Nord, în sezonul 2021/2022.