Au perseverat și au câștigat

Județul Giurgiu va fi reprezentat în premieră la „Cupa Satelor”, o competiție organizată de Federația Română de Fotbal și dedicată copiilor din mediul rural.
UAT Băneasa, echipă formată din elevi ai școlilor din comună, a reușit să ajungă la turneul final al competiției după ce a învins în finala fazei zonale formația călărășeană UAT Ulmeni.
Până la duelul zonal, elevii profesorului Adrian Dinu au trebuit să demonstreze că sunt cei mai buni din județ reușind acest lucru după ce au trecut de UAT Hotarele, în dublă manșp.
Din păcate, conform conducerii AJF Giurgiu, puține sunt comunele și unitățile de învățământ care își manifestă interesul pentru această competiție națională.
Președintele AJF Giurgiu este de părere tinerii din mediul rural nu numai că au nevoie de mai multe activități de acest gen, dar și merită acest lucru.
Profesor de educație fizică și sport la școala din Băneasa de 5 ani, Adrian Dinu a explicat care sunt metodele sale de pregătire.
De-a lungul timpului a avut performanțe notabile nu numai în fotbalul din mediul rural, ci și în handbal. La începutul anilor 2000, cu elevele sale de la Frătești, a participat la două faze finale ale Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, cea mai bună clasare fiind locul 4 pe țară.
Turneul final al „Cupei Satelor” se va desfășura în acest an în județul Gorj, la Baia de Fier, în perioada 11-14 mai.
Conform regulamentului, cele 8 campioane zonale vor fi împărțite în două grupe.
Primele două clasate se vor califica în semifinale urmând să evolueze încrucișat: locul 1 din prima grupă cu locul 2 din a doua grupă, repsectiv locul 1 din grupa a doua cu locul 2 din prima grupă.
Câștigătoarele își vor disputa marea finală, în timp ce învinsele vor juca finala mică.
Anul trecut, competiția a fost câștigată de UAT Dumbrăvița din județul Timiș, scor 2-0 cu UAT Șura Mare din județul Sibiu.