Un actor din „Generația de Aur”

Sextus Pompeius, Dmitri Karamazov, Regele Lear, Pietro Gralla, Timon, Prospero sau Harpagon. Sunt doar câteva dintre rolurile memorabile interpretate în spectacolele de teatru de George Constantin.
Un actor uriaș căruia rolurile dramatice i s-au potrivit mănușă.
Născut la 3 mai 1933 în Capitală, George Constantin face parte din galeria marilor actori români.
La 10 ani are primul contact cu cinematograful, dar adolescentul optează pentru o școală profesională.
Destinul face ca talentul său să fie descoperit și cultivat de o profesoară aflată în căutarea unor tinere talente pentru o trupă de teatru de amatori.
George Constantin impresionează în rolul lui Tipătescu din „O scrisoare pierdută” fiind hotărât să meargă pe acest drum.
Absolvent al Institutului de Teatru din Capitală este repartizat la Teatrul Armatei, viitorul Nottara acolo unde face istorie.
Pe lângă rolurile din spectacolele de teatru, dar și sutele de piese pentru teatrul radiofonic, George Constantin evoluează cu succes și în filme și seriale de televiziune.
Dintre acestea putem enumera: „Un surâs în plină vară”, „Reconstituirea”, „Cu mâinile curate”, „Dincolo de nisipuri”, „Pentru patrie” sau „Burebista”.
De asemenea, George Constantin a apărut și în serialul „Racheta albă”, filmat în municipiul Giurgiu la începutul anilor 80. Acesta l-a interpretat pe profesorul Axinte.
Marele actor ne-a părăsit la 30 aprilie 1994, cu numai trei zile înainte de a împlini 61 de ani.
De-a lungul timpului, George Constantin a primit mai multe premii și distincții printre care Ordinul Muncii și Ordinul Meritul Cultural.
În anul 2016, de Ziua Mondială a Teatrului, actorul a primit post-mortem o stea pe Aleea Celebrităților din Capitală.
George Constantin a fost căsătorit cu mezzo-soprana Iulia Buciuceanu, sora Tamarei Buciuceanu-Botez. Fiul lor, Mihai Constantin, îi calcă pe urme, fiind la rândul său un cunoscut și apreciat actor.