Teren de sport multifuncțional

Ieri, Primăria municipiului Giurgiu a dat ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul de investiții „Teren de sport multifuncțional la scoala generală nr.6” din municipiul Giurgiu. Mai exact,elevii acestei unități de învățământ vor beneficia de un loc unde își pot desfășura orele de educație fizică modern și complet. Lucrările vor fi efectuate de către societatea SC Atlas Sport SRL.
Terenul de sport va fi realizat în cadrul proiectului „Standard de viață mai bun pentru locuitorii din teritoriul SDL Giurgiu”, finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020.
Lucrările prevăd amenajarea a două terenuri de sport, un teren multifuncțional (multisport) și un teren de baschet, respectiv:

-Teren multifuncțional (multisport) va avea dimensiunea de 44 x 22 m, respectiv o suprafață utilă de 968 m;
-Teren de baschet va avea dimensiunea de 30 x 17 m, respectiv o suprafata utila de 510 m.

Suprafețele de joc vor fi acoperite cu un covor de tartan și vor fi dotate cu:

-2 porți de minifotbal 3x2x1 m;
-2 stâlpi multifuncționali pentru tenis și volei;
-2 coșuri baschet.

Pe ambele terenuri de sport se va oferi acces nediscriminatoriu la activități sportive extrașcolare, pentru toți copiii din toate categoriile sociale, indiferent de statutul lor de elev sau aflat în afara unei forme de învățământ.
Fiind în interiorul unei școli, terenul întărește imaginea unității de învățământ ca fiind pilon principal în comunitate și contribuie la reducerea abandonului școlar, oferindu-le copiilor posibilitatea de a petrece timpul liber, dar și de a învăța prin desfășurarea de activități sportive.
De asemenea, alături de implementarea altor măsuri prevăzute în strategie, amenajarea terenului de sport va avea drept rezultat reducerea riscului de sărăcie si excluziune socială, precum si de îmbunătățire a calității vieții locuitorilor din teritoriul SDL Giurgiu.