Au început înscrierile la clasa pregătitoare

Înscrierile pentru clasa pregătitoare în anul școlar 2023-2024 au început astăzi. Înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor se face în două etape, în anul școlar următor. Prima etapă a început miercuri, 3 mai și constă în depunerea de către părinți a cererilor de înscriere la școli. Înscrierile se încheie în 18 mai 2023, iar rezultatele primei etape vor fi afișate la sfârșitul aceleiași luni.
Părinții ai căror copii împlinesc în acest an vârsta de șase ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul de dezvoltare al celor mici este corespunzător. Evaluarea dezvoltării se face la centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională doar în cazul copiilor care nu au fost la grădiniță sau care vin din străinătate.
Dacă cei mici au frecventat grădinița, înscrierea în clasa pregătitoare se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar (practic, grădinița face evaluarea dezvoltării lor).