A început dezinsecția

Giurgiu Servicii Publice a început de astăzi dezinsecția terestră. Activitățile de dezinsecție terestră împotriva insectelor dăunătoare,a fost demarată cu subsolurile aferente blocurilor, din cartierele Decebal, Negru Vodă, Clopotari.Concomitent cu această activitate se acționează și împotriva apariției căpușelor în parcuri, în zonele adiacente unităților de învățământ, în zonele aglomerate și locuri de joacă pentru copii.
Operațiunile de dezinsecție vor fi întreprinse numai în cazul în care condițiile meteorologice permit acest lucru, altfel activitățile vor fi reprogramate.

Pentru dezinsecție vor fi folosite substanțele:

VECTOBAC WG – larvicid biologic selectiv care acţionează prin ingestie pentru combaterea larvelor de ţânţari într-o varietate de habitate;
BIOTRIN PLUS – insecticid concentrat emulsionabil pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare;
AMPLAT – insecticid cu actiune împotriva populațiilor de insecte dăunatoare ce afectează sănătatea publică.

Substanțele sunt omologate de Ministerul Sănătății și sunt menționate în Registrul Național al Produselor Biocide, urmând a fi aplicate prin pulverizare cu aparate portabile ( atomizoare, foggerre, sistem de pulverizare, instalații ULV , etc. ) cu respectarea prevederilor legale de protecție a mediului, a sănătății și securității populației.