Un polițist cu care ne mândrim

Un giurgiuvean a fost reprezentantul Poliției Române la cea de-a douăzecea ediție a unuia dintre cele mai mari evenimente din Europa dedicate educației rutiere pentru motocicliști, „Motorrad Sternfahrt”.
Nicolae Pătroi, inspector principal în cadrul IPJ Giurgiu – Biroul Pregătire Profesională, a călătorit peste 3.700 de kilometri cu motocicleta pentru această manifestare la care participă din anul 2015.
Nu a fost numai singurul polițist român, ci și singurul din sud-estul Europei.
La eveniment au participat peste 50 de polițiști din 7 țări europene și câteva zeci de mii de motocicliști, beneficiari ai programelor de educație rutieră și acordarea de prim-ajutor.
Totodată „Motorrad Sternfahrt” este și un eveniment pentru cultivarea schimbului de experiență și a cooperării polițienești din statele Uniunii Europene.
Polițistul giurgiuvean a vorbit și despre sentimentele care-l încearcă atunci când participă la astfel de evenimente.
Inspectorul principal de poliție Nicolae Pătroi a avut parte de mai multe momente emoționante la ediția din acest an, prima de după pandemie, unul dintre ele fiind povestit la microfonul TV Giurgiu.
Organizatorii i-au acordat polițistului giurgiuvean trofeul „Cea mai lungă călătorie” apreciind faptul că în ciuda distanței acesta a fost prezent la eveniment.