Acțiuni desfășurate de polițiști pentru verificarea măsurilor impuse în contextul pandemiei COVID-19

În data de 24 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii giurgiuveni împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au desfășurat acțiuni de verificare cu efective mărite pe raza întregului județ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2, la activitățile de verificare participând 158 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate 54 de societăți comerciale și 174 de obiective/locații de interes cu privire la respectarea recomandărilor/interdicțiilor pe timpul stării de alertă, 190 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate totodată 1295 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 111 sancțiuni contravenționale în valoare de 26.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

Pe parcursul activităților de control polițiștii au adus la cunoștința cetățenilor necesitatea dar și obligativitatea respectării măsurilor de protecție, respectiv purtării măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura.

Polițiștii reamintesc faptul că, deși acționează preventiv, față de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurare zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ, în cadrul efortului comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *