Fermierii cer despăgubiri mai mari

Fermierii din România au protestat vineri în Bucureşti şi mai multe judeţe din ţară fiind nemulţumiţi de modul în care Uniunea Europeană şi Guvernul gestionează problemele cu care se confruntă sectorul agro-alimentar din ţara noastră pe fondul distorsiunilor de piaţă cauzate de războiul din Ucraina.
Acesta a fost şi unul dintre subiectele discutate în cadrul unei conferinţe de conducerea Alianţei pentru Unirea Românilor Giurgiu.


Conform declaraţiilor preşedintelui Iulian Naipeanu, la protestul din Capitală au participat şi aproximativ 20 de fermieri din Giurgiu.
Liderul AUR Giurgiu a criticat lipsa de reacţie a ministrului agriculturii subliniind faptul că autorităţile centrale şi europarlamentarii trebuie să facă mai mult pentru agricultură şi fermieri.
Iulian Naipeanu susţine că situaţia fermierilor giurgiuveni este una gravă.
Comisia Europeană a acordat luna trecută un pachet de aproximativ 56 de milioane de euro pentru fermierii bulgari, polonezi şi români, ţării noastre revenindu-i 10 milioane de euro. O sumă infimă în condiţiile în care pierderile fermierilor români se ridică la 200 de milioane de euro.
Instituţia europeană a anunţat că va pregăti un al doilea pachet de despăgubiri pentru fermieri. Fondurile vor însuma 75 de milioane de euro şi vor fi anunţate la mijlocul acestei luni.