Noi ajutoare pentru giurgiuveni

Și în acest an, românii vulnerabili beneficiază de pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană în preajma sărbătorilor pascale.
Acestea sunt distribuite prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).
În municipiul Giurgiu, în martie, pentru cea de-a șasea tranșă, s-au primit peste 3800 de astfel de pachete.
Conform legii,întâietate au avut persoanele care se încadrează la Venitul Minim Garantat (264 în Giurgiu) și cei cu Alocația de Susținere a Familiei (602).
De săptămâna trecută a început distribuirea și către o altă categorie de beneficiari, respectiv cea a persoanelor cu handicap grav și accentuat.
Până în acest moment au fost distribuite aproximativ 2000 din cele 2962 de pachete rămase.
Conform reprezentanților Direcției de Asistență Socială Giurgiu, pachetele cu alimente rămase vor fi distribuite în următoarele zile persoanelor cu handicap care nu au intrat încă în posesia lor.
De asemenea, 460 din pachetele pentru municipiu vor ajunge la beneficiari din comuna Vânătorii Mici.
Recent, DAS Giurgiu a primit de la DGASPC lista persoanelor care au primit certificat de handicap în lunile ianuarie, februarie și martie. Ea cuprinde 138 de beneficiari care se pot prezenta de mâine la punctul de lucru deschis în incinta Pieței de Pește de pe Aleea Plantelor.
Un pachet alimentar cântărește aproximativ 24 de kilograme și conține, printre altele făină, mălai, ulei, zahăr, paste făinoase și diferite conserve în cantități variabile.