Calificare „istorică” pentru CS Carmen

Învinse de două ori în campionat, la Giurgiu, de Politehnica Timişoara, fetele de la Carmen au reuşit să îşi ia revanşa în Cupă.
Raluca Simes, antrenoarea gazdelor, a reuşit să îşi învingă mentorul, pe Mirel Albon, şi să o ducă pe CS Carmen în semifinalele competiţiei. Cea mai mare performanţă din istoria clubului bucureştean.
Partida disputată în Vinerea Mare a fost una extrem de echilibrată, diferenţa fiind făcută de golul senzaţional marcat de Iuliana Obreja, din nou providenţială pentru echipa sa.


În minutul 39 Lung Galau a recuperat o minge degajată greşit de Corneil, i-a pasat colegei din avanposturi care a şutat necruţător din afara careului, mingea ducându-se direct în vinclu (0,03-0,19 / Gol Carmen.mp4)
În afara golului, gazdele şi-au mai creat câteva şanse bune de gol şi s-a apărat organizat.
Bănăţencele au avut posesia, dar ocaziile clare le-au lipsit. Antrenorul Mirel Albon a efectuat trei schimbări la pauză, însă de data aceasta reţeta nu a mai funcţionat.
Decisivă din nou pentru CS Carmen, Iuliana Obreja a mărturisit că abia aştepta duelul cu Politehnica. S-a demonstrat că timişorencele nu sunt invincibile, de aceea regretele pentru cele două înfrângeri din acest sezon, dar mai ales pentru cea din play-off, sunt şi mai mari acum.
Antrenoarea Raluca Simes a pregătit duelul cu Poli ca la carte, reuşind să îşi capaciteze la maximum jucătoarele şi să obţină împreună o calificare istorică în semifinalele Cupei.
Deşi dezamăgită de înfrângere, Teodora Meluţă de la Politehnica Timişoara speră ca echipa să uite rapid de acest rezultat şi să se concentreze pentru duelul din campionat cu Universitatea Cluj. O victorie ar putea fi sinonimă cu obţinerea titlului.
Alături de CS Carmen, în semifinalele Cupei României la fotbal s-au mai calificat Gloria Bistriţa (după 2-1 cu Farul Constanţa) şi Csikszereda Miercurea Ciuc (8-1 cu Rapid Bucureşti). Ultima semifinalistă se va decide în 3 mai după duelul dintre Banat Girls şi Universitatea Cluj.
Pentru Carmen Bucureşti urmează nu mai puţin de 3 partide în deplasare, toate în campionat: în 23 aprilie la Odorheiu Secuiesc cu Vasas Femina, în 30 aprilie la Timişoara cu liderul Politehnica şi în 7 mai la Comloşu Mare cu Banat Girls.