Neînțelegerile dintre Consiliul Județean și Prefectura Giurgiu pare că ajung la final.Amintim că în luna ianuarie, Instituția Prefectului ataca în contencios administrativ hotărârea Consiliului Județean prin care era repartizată la primării cota de 6% din impozitul pe venit, considerând că sumele au fost distribuite tuturor primăriilor, fără ca unele dintre acestea să solicite fonduri.
Magistrații Tribunalului Giurgiu au exprimat dezia oficială în acest caz și joi a fost publicată pe site-ul instituției. Potrivit acestora :
„Respinge acțiunea formulată de reclamanta Instituția Prefectului Județului Giurgiu împotriva pârâtului Consiliul Județean Giurgiu, ca neîntemeiată.
Admite cererile de intervenție accesorie în sprijinul apărării pârâtului, formulate de UAT Municipiul Giurgiu prin primar și celelalte.
Respinge cererile de intervenție accesorie în prijinul apărării reclamantei formulate de UAT Comuna Izvoarele prin Primar și celelalte.
Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare, care se comunică la Tribunal.”
Despre acest lucru a notat și președintele CJ Dumitru Beianu în joia mare pe pagina sa oficială de facebook.
Acesta spune că:
Acțiunea Instituției Prefectului împotriva hotărârii Consiliului Județean privind repartizarea sumelor de echilibrare a fost respinsă, pe fond.
Previzibil, dacă luăm în considerare profesionalismul instanței, intervențiile convingătoare ale celor două avocate care au pledat gratuit, Mădălina Andrei și Georgeta Mihuț.
Aș menționa și preocuparea demonstrată la ambele înfățișări de mulți primari și consilieri județeni, prezenți în sala de judecată.
Repet, este mare nevoie ca sumele alocate de CJ pentru susținerea proiectelor de dezvoltare ale orașelor si comunelor giurgiuvene sa fie disponibile! Fiecare zi de întârziere diminuează șansele de accesare a unor fonduri care sunt disponibile pe timp limitat!
În contradicție cu toata lumea, reprezentantul Prefecturii a mizat, în lipsa argumentelor, pe formalism si improvizație.
Nu este o victorie a CJ, este o nouă șansă, ultima, ca investițiile dorite de primari pentru comunitățile județului să poată fi realizate.
Din acest motiv, solicit public prefectului județului, doamnei Florentina Stănculescu, să renunțe la un recurs inutil și să ajute, de la înălțimea funcției importante ocupate de domnia sa, la dezvoltarea județului într-o perioadă în care sunt accesibile cele mai multe programe de finanțare din ultimii 30 de ani”
Rămâne de văzut dacă reprezentanții prefecturii sunt mulțumiți de decizia magistraților sau vor alege să facă recurs.