„Vechea gardă” revine în iarbă

Foștii fotbaliști, antrenori și oficiali ai Dunării Giurgiu vor participa duminică, de ziua patronului spiritual al municipiului, la un eveniment emoționant.
Nucleul va fi format din generația care a evoluat în perioada 2005-2012 în Liga Secundă. Din păcate va lipsi unul dintre liderii acestui grup, Adrian John Ene, dispărut recent, la numai 52 de ani.
Evenimentul va debuta la ora 12.00, pe arena „Marin Anastasovici”, cu un meci demonstrativ în memoria fostului portar și antrenor, după care jucătorii se vor retrage la un restaurant din apropiere pentru a depăna amintiri.


Cei care au pus la cale această întâlnire sunt foștii jucători ai Dunării, George Șanțmare și Virgil Lascarache și fostul președinte al clubului Tudor Joița.
Acestora li s-au alăturat și reprezentanții Primăriei Municipiului Giurgiu, ai SCM Dunărea, dar și Sandu Pantazi, un cunoscut om de afaceri local fost jucător și antrenor al echipei giurgiuvene.
Foștii jucători ai Dunării păstrează legătura de multă vreme și voiau să realizeze mult mai devreme această întâlnire. Din păcate pentru Adrian Ene, acest moment vine mult prea târziu.
Alături de fotbaliștii locali, și-au anunțat prezența, printre alții, Claudiu Vasile, Daniel Ochia, Silviu Constantin, foștii căpitani ai echipei, Costel Ciocârlan și Cătălin Gheorghe, golgheterul Ștefan Iordache și secundul lui Edward Iordănescu la Naționala României, Alexandru Radu.
Nu vor lipsi nici antrenorii care au transformat Dunărea Giurgiu în una dintre cele mai respectate formații din Liga Secundă: Marcel Ploae, Imilian Șerbănică și Marin Barbu.
Au fost invitați și jucători din generațiile mai vechi ale Dunării printre care Narcis Coman, Tudorel Spoială sau Cornel Ursu, dar și jucători de la SCM Dunărea care au fost legitimați și la echipa care în urmă cu mai bine de un deceniu evolua în Liga a II-a: Antonio Matache și Marinel Blaga, plus antrenorul Andrei Nemțescu.
Așadar, duminică, de la ora 12.00, iubitorii sportului sunt așteptați la stadionul „Marin Anastasovici” pentru a-i ovaționa încă o dată pe cei care, în urmă cu ani buni, le-au înseninat diminețile și după-amiezile, dar și pentru a le aduce un omagiu celor care au pus Giurgiu pe harta fotbalistică a țării.